Pizza gerookte zalm

Artikel 4 van 9
Overzicht

Pizza gerookte zalm

Ingrediënten voor twee personen

Ingrediënten

  • 2 pizzabollen
  • 125 g creme fraiche
  • 2 tl pasta van mierikswortel
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 1 el geraspte parmezaanse kaas
  • 4 lente uitjes
  • 2 el olijf olie
  • 100 g gerookte zalm
  • Rucola
  • 1/2 citroen voor de citroensap

 


 

Bereiding

1. Verwarm je elektrische oven op 200 graden en je heteluchtballon op 180 graden.

2. Meng de creme fraiche samen met de mierikswortel, de parmezaanse kaas, de sjalot en peper naar smaak.

3. Snij de lente ui in stukken, dit hoeven geen kleine ringetjes te zijn maar staat vrij in hoe het jou het lekkerst lijkt. Meng de lente ui met 1 el olijfolie, zout en peper en leg ze op een bakplaat. Deze kunnen 5 minuutjes in de oven. Zodra de lente ui klaar is, mag de oven omhoog. (elektrisch 240°C of hetelucht naar 220°C) Mocht je een van onze pizzaovens hebben, is dat nóg beter voor dit pizza recept!

4. Rol de pizzabollen tot een dunne pizza van ongeveer 33/35 cm. Verdeel het mengsel dat je eerder al hebt gemaakt van creme fraiche over de pizza’s. Hierna kun je aan de slag met de gerookte zalm en de lente uit over de pizza’s te verdelen. Bestrooi de pizza’s met extra peper naar smaak. Nu kan de pizza eindelijk de oven in! Voor de thuis ovens geldt dat de pizza klaar is binnen 10 tot 15 minuten.

5. Meng de rucola met olijfolie en citroensap en verdeel deze over de pizza’s zodra ze klaar zijn. Aanvallen maar!

 

Receptuur en foto © Olive Magazine / Immediate Media

© 2019 - 2024 Pizzaoven Online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel