Pizza artisjok & pistachepesto
OverzichtPizza artisjok met pistachepesto
Ingrediënten voor twee personen
- 1/2 el extra vergine olijfolie
- 75 g rucola
- 1 potje gegrilde artisjok (ongeveer 180 g)
Voor het deeg
Voor de pesto
- 50 g pistachenootjes
- 100 g rucola
- 1 teen knoflook
- 200 ml olijfolie
- 30 g parmezaanse kaas
Voor het marineren van de mozzarella
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 teen knoflook
- Geraspte schil van 1 citroen
- 2 el extra vergine olijfolie
Bereiding
1. Om te beginnen verwarm ik de oven voor op (elektrisch 200 ° C en voor hetelucht: 180 ° C. Verdeel de pistache nootjes over een bakplaat en rooster ze in de oven voor een paar minuten. Deze moet je goed in de gaten houden, want ze kunnen snel verbranden. Haal de pistaches van de bakplaat en maal deze samen met de rucola, de knoflook, Parmezaanse kaas én de olie tot een gladde pesto. Dit kun je handmatig doen, maar je kunt er ook een keukenmachine voor gebruiken.
2. Voor het marineren van de mozzarella moeten we de mozzarella eerst laten uitlekken. Hier na kun je de bol in een kom doen waar de knoflook, de geraspte citroenschil en de olijfolie ook worden toegevoegd. Voorzichtig wrijf je de mozzarella in en kun je ‘m opzij zetten zodat deze de tijd heeft om te marineren.
3. Tijd voor de pizzabodem. Druk de pizzabollen met je handen tot een platte, mooie ronde pizza. Zorg er wel voor dat de randen iets dikker zijn, zodat je toppings mooi op de pizza blijven. Bestrijk de pizza met de helft van de pesto en bak deze ongeveer 12 minuten totdat ze goudbruin zijn. Mocht je dit een stuk sneller willen doen bekijk dan onze G3 Ferrari Pizzaovens, met deze pizzaoven is je pizza binnen 5 minuten perfect!
4. Haal de pizza uit de oven en dan kun je beginnen met beleggen. Beleg met de gemarineerde mozzarella en met de artisjok. Meng in een kom de rucola en de olijfolie en verdeel deze over de pizza. Krijg je geen genoeg van de pesto smaak, maak dan je pizza af met wat extra pesto.
Afbeelding credits voor ClaudNine en recept @myfoodblog_nl